Regija     | 17.03.2018. 13:07 |

Na karlovačkom području vojska pomaže pojačati nasipe

FENA Agencije

KARLOVAC, 17. ožujka (FENA) - Na zamolbu karlovačkog Stožera civilne zaštite i Hrvatskih voda, u subotu je na ugroženo područje stiglo 50 hrvatskih vojnika kako bi pomogli pojačati nasipe u karlovačkim naseljima, jer se zbog obilnih kiša ponovno očekuje povećanje vodostaja.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, u svojstvu zapovjednika Stožera, rekao je na konferenciji za novinare kako se zbog obilnih kiša, nakon nekoliko dana opadanja, ponovno očekuje povećanje vodostaja karlovačkih rijeka.

Uz vojnike, tu su i dobrovoljna vatrogasna društva koja su u punoj pripravnosti, pojačano se pune vreće s pijeskom i dijele stanovnicima uz obalu Kupe, rekao je Mandić te pozvao građane koji žive na mjestima plavljenja da učine sve što mogu kako bi i sami zaštitili svoje objekte.

Najugroženija karlovačka naselja uz Koranu i Mrežnicu brane se od poplave boks barijerama i prepumpavanjem vode, pod vodom su i naselja uz Kupu, a zbog vode na kolnicima cesta neke građane već danima s najnužnijim namirnicama i lijekovima opskrbljuju čamcima karlovački vatrogasci, prenosi Hina.

Zbog vode na kolniku zatvorena je za sav promet državna cesta D36 između Blatnice Pokupske i Šišljavića, županijska cesta 3149 Donje Mekušje – Kobilić, te lokalne ceste Brođani - Brežani, Utinja – Slunjski Moravci, cesta u Karasima, te nerazvrstane ceste Turanjski Lug – Otok, Cerovac Vukmanički – Rilj, Gornje Mekušje – Kamensko i u naselju Gradac.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo