Bosna i Hercegovina     | 17.03.2018. 15:57 |

SBiH: Dodiku i sličnima uvijek ćemo prijetiti mirom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Povodom izjave predsjednika RS Milorada Dodika o secesiji, iz Stranke za BiH saopćeno je da će oni "njemu i sličnima uvijek prijetiti mirom, a susjedima dobrosusjedstvom".

Predsjednik te stranke Amer Jerlagić poručio je "onima koji bolesno sanjaju da podijele Bosnu i Hercegovinu" da to nikada neće moći učiniti, te podsjetio da je u svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina uvijek nadživjela svoje okupatore i one koji su je pokušavali sahraniti, "pa tako će nadživjeti i Dodika i njemu slične".

- Podsjećamo Dodika na ne tako davnu prošlost u kojoj je pokušaj podjele i uništenja Bosne i Hercegovine "balkanskog kasapina" Slobodana Miloševića završio njegovom propašću - rekao je Jerlagić.

Dodao je da nikada niko neće uspjeti u namjeri da BiH podijeli i uništi, pa Dodika poziva da konačno i što prije prihvati tu i takvu realnost.

- Umjesto prijetnji secesionizmom i ratom, predlažemo Dodiku da narodu za koji tvrdi da ga predstavlja ponudi bolje obrazovanje, bolje zdravstvo i ekonomiju koja će otvoriti nova radna mjesta i zaustaviti trajan odliv mladih ljudi iz manjeg entiteta - istakao je Jerlagić, saopćeno je iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vučić najavio "Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske" 5.i 6. svibnja

Dodik pozdravio najavu iz Evropske komisije, ali poručio da bez datuma to ne znači puno

Dodik, Nikšić i Čović u četvrtak na panel diskusiji u Beču

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom