Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.03.2018. 19:11 |

Prva pobjeda ragbijaša Bosne i Hercegovine

FENA

ZENICA, 17. marta (FENA) - Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici savladala selekciju Andorre rezultatom 20:17, poluvrijeme 0:10, i tako zabilježila prvu pobjedu u okviru Evropskog ragbi prvenstva 2017/2018 – 'Grupa 1 Jug'.

Domaći ragbijaši su zbog imperativa pobjede u utakmicu ušli dosta nervozno što se odrazilo na rezultat, jer su gosti preko Raya i Langearda došli u vođstvo od 0:10.

U nastavku meča ulaskom iskusnog internacionalca Sejada Kadića zaigralo se organizovanije, i zgoditcima Kadića i Suljića nadoknadio se rezultat iz prvog dijela, a zatim nakon poentiranja Subašića i prvo vodstvo domaćina.

Gosti su uspjeli da izjednače rezultat poenima Raya i Jammesa, ali Kadić nije dozvolio iznenađenje i sjajnim kontranapadom efektno je poentirao za konačnih 20:17 za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo je prva pobjeda reprezentacije BiH u ovogodišnjem Evropskom prvenstvu i zahvaljujući efikasnoj igri na prvenstvenoj tabeli sada su četvrti u grupi ispred Andorre.

Prva u 'Grupi 1 Jug' je reprezentacija Malte sa 14 bodova, drugi je Izrael sa 10 bodova, treća Hrvatska sa četiri boda, koliko ima i reprazentacija Bosne i Hercegovine, ali sa više primljenih zgoditaka, a peta je selekcija Andorre.

U preostalim utakmicama do kraja prvenstva, 24. marta igraju Malta - Andora, 28.aprila Hrvatska - Bosna i Hercegovina i 5. maja Andora - Hrvatska.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ragbisti BiH sutra gostuju selekciji Hrvatske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'