Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 18.03.2018. 18:40 |

Birališta u Rusiji se uskoro zatvaraju, izbori trajali 22 sata

FENA Internet

MOSCOW, 18. marta (FENA) - Predsjednički izbori u Rusiji ulaze u svoju posljednju fazu, a zatvaranje posljednjih birališta se očekuje uskoro, javljaju ruski mediji.

Izbori u Rusiji traju 22 sata, prvi su još sinoć po srednjoevropskom vremenu glasli birači na poluotoku Kamčatka, a zadnji će glasati birači u oblasti Kalingrad. Prema podacima televizijske mreže Russia Today, do sada je zatvoreno 19.828 biračkih mjesta dok se glasa na 77.199 glasačkih mjesta.

Prema preliminarnim podacima o odzivu, do jutarnjih sati po evropskom vremenu, na birališta je izašlo 34,7 posto birača. Više od 400 je biračkih mjesta van Rusije, a glasali su i ruski astronauti na međunarodnoj svemirskoj stanici. Više od 108 miliona ruskih državljana ima pravo glasa. Očekuje se glatka pobjeda aktuelnog predsjednika Vladimira Putina, koji je prema anketama imao ubjedljivu prednost ispred svih sedam ostalih kandidata.

Prvi rezultati se očekuju nedugo nakon zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta. Opozicija i nevladine organizacija upozoravaju na velike propuste i nepravilnosti, a Centralna izborna komisija je najavila da će ih ispitati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Šojgu: Rusija pojačava proizvodnju tenkova

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'