Bosna i Hercegovina     | 19.03.2018. 10:29 |

Počela sjednica Skupštine KS-a, poslanici o nepovjerenju Vladi

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici koja je upravo počela razmatraju Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo.

Ovaj prijedlog je ranije podnijela grupa od 12 zastupnika, a u njemu se, pored ostalog, obrazlaže da premijer KS-a Elmedin Konaković, kojeg je predložio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) za funkciju premijera KS-a, nije opravdao povjerenje stranke koja ga je predložila i politiku parlamentarne većine u toj skupštini. 

Konaković je krajem januara podnio ostavke na funkcije u Stranci demokratske akcije, nakon burne sjednice Izvršnog odbora stranke, a ubrzo je napustio i stranku. Između ostalog, bio je potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kao i član Izvršnog odbora SDA Općinske organizacije Centar.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo nakon toga je zahtijevao od Konakovića da, s obzirom da je odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS. 

Šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini KS Mirza Čelik kazao je ranije da će devet zastupnika SDA zajedno sa devet zastupnika koji čine parlamentarnu većinu, izglasati nepovjerenje Vladi KS-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana