Bosna i Hercegovina     | 19.03.2018. 13:44 |

Mladi državni službenici zapadnog Balkana kod premijera TK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović sa ministrima za kulturu, sport i mlade Slavenom Vojinović i trgovinu saobraćaj i turizam Mirsadom Guhićem te koordinatorom za poslove EU integracija pri Vladi TK Senadom Ovčinom ugostili su danas delegaciju mladih državnih službenika zapadnog Balkana.

Sa predstavnicima Albanije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, koji su dio programa regionalne razmjene, razgovarano je o procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji kao komponenti politike proširenja Evropske unije na zapadni Balkan, saopćeno je iz Vlade TK.

Suljkanović je informirao goste o privrednoj slici Kantona te izrazio zadovoljstvo što od mladih ljudi, koji u zemljama koje predstavljaju obavljaju važne i odgovorne poslove, može iz prve ruke dobiti informacije o ovom programu.

Regionalna razmjena državnih službenika, u kojoj ove godine učestvuju i dvije predstavnice Tuzlanskog kantona, rečeno je na susretu, prilika je za karijerno usavršavanje ali i razvoj upravnih kapaciteta državne vlasti.

Sastanak je bio prilika da resorni ministri upoznaju goste kakva su iskustva Tuzlanskog kantona sa IPA fondovima i u kojim oblastima bi se mogli očekivati benefiti od evropske finansijske podrške, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove TK.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Obilježen Dan općine Srebrenik

Suljkanović i direktor lukavačke 'Sode' o problemu snabdijevanjem ugljem

Suljkanović čestitao Dan policije TK

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!