Bosna i Hercegovina     | 19.03.2018. 13:29 |

Novalić: Do prekida rada Vlade FBiH došlo ni zbog čega

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 19. ožujka (FENA) - Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je na konferenciji za novinare u Mostaru kako je do prekida rada njegove vlade došlo, kako je rekao, ni zbog čega te kako se sada vraća blagi optimizam.

- Ja sam čak spreman ponuditi da se uopće do kraja mandata ne bavimo imenovanjem jer građanima su beznačajna pojedina imenovanja ljudi na pojedina mjesta. Tako se možemo, zaista, baviti problemima građana. Pozivam ministre i upozoravam ih da su dužni raditi i rješavati probleme građana, a ne slijediti upute šefova stranaka - kazao je federalni premijer.

Novalić je izrazio zadovoljstvo usvajanjem današnje Odluke za izmirenje neisplaćenih poticaja Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 11.500.000 maraka, usvojenim Programom utroška sredstava namijenjenog za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za financiranje prvog upošljavanja i samoupošljavanja od 2.000.000 maraka, kao i Odlukom o prijenosu sredstava za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plina u razdoblju 1992.-1995. godina.

Premijer je kazao kako se na današnjoj sjednici iz "principijelnih razloga" nije razmatrala točka o transferu iz federalnog proračuna za povoljne stambene kredite mladima, niti točka dnevnog reda o zatvaranju kolektivnih centara.

Nakon konferencije za novinare, Novalić je započeo konzultacije sa zamjenicima o idućoj sjednici Vlade FBiH koja bi na dnevnom redu trebala imati 164 točke, a među kojima su i raspodjele nižim razinama vlasti te programi utroška sredstava od kojih ovise određene kategorije ljudi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana