Ekonomija     | 20.03.2018. 10:12 |

MS&WOOD na Izložbi dizajna u Šangaju, veliki interes za namještaj iz Fojnice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Bosanskohercegovački proizvođač dizajniranog namještaja iz Fojnice, kompanija MS&WOOD, predstavila se azijskom tržištu i ove godine na izložbi  “Design Shanghai” u Šangaju te dobila dvije prestižne nagrade German Design Award za 2018. godinu.

Ovog puta kompanija se predstavila novitetima iz kolekcije “Primum” i “Elle”.

Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi na vlastitom štandu u hali “Contemporary Design”, s fokusom na najbolje primjere savremenog i inovativnog dizajna današnjice.

Ovogodišnja Izložba dizajna u Šangaju trajala je od 14. do 17. marta, a zbog velikog interesovanja izlagača, dodatno je proširena. Na oko 3.000 kvadratnih metara okupila je najbolje svjetske proizvođače, dizajnere i arhitekte.

To je najposjećeniji međunarodni sajam dizajna na Dalekom istoku, četvrti najposjećeniji događaj tog tipa u svijetu.

- Interesovanje za namještaj MS&WOOD-a je zaista veliko. Osim saradnje s kineskim distributerima iz Šangaja, Pekinga i drugih kineskih i azijskih gradova, dogovaramo zajedničke projekte u Evropi, tačnije Italiji, koji će uslijediti nakon sajma u Milanu, gdje bismo se trebali pojaviti u nekim novim lancima trgovina zajedno s italijanskim brendovima. Sve što smo ponijeli od namještaja za eksponate bukvalno je razgrabljeno. A najviše se tražio naš V stol i Primum radni stol - izjavio je vođa tima MS&WOOD na ovogodišnjoj Izložbi dizajna u Šangaju Edin Sarvan. 

Izložba “Design Shanghai” zbog njene posebnosti se ne odvija na tipičnom sajmištu, već u izuzetno živopisnom prostoru nekadašnje palate pretvorene u izložbeni “Shanghai Exhibition Center”.

Izložba je izrazito selektivnog tipa i dosad su se predstavljali isključivo vrhunski brendovi globalnog značaja, kao što su Zaha Hadid Design, Moroso, Porada, Alessi, Magis, Swarovski i drugi.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 390 radnika, ističu iz te kompanije.

Kolekcije namještaja dobile su dosad prestižne nagrade, kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award - nagrade za dizajn najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu IMM Köln, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom trienalu.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Xi Jinping u prvoj posjeti Šangaju u tri godine

Skoro 70 posto stanovništva Šangaja zaraženo Covidom

U Šangaju redukcija struje, gasi se ukrasna rasvjeta u poznatoj četvrti Bund

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'