Najave     | 20.03.2018. 12:27 |

Beganović na sastanku Komiteta za parlamentarna pitanja PSF-a

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 20. ožuljka (FENA) - Zamjenica predsjedatelja Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini zemalja frankofonskog govornog područja (PSF) Mensura Beganović sudjelovat će na sastanku Komiteta za parlamentarna pitanja PSF-a, koji će 21. i 22. ožujka održati u Briselu. 

Na sastanku će se, kako je najavljeno, raspravljati o zaštiti osobnih podataka u frankofonskom području, o profesionalnom moralu i etičkim kodeksima parlamenata u frankofonskom prostoru, kao i o ulozi parlamenta i parlamentaraca u ravnoteži vlasti sa njihovim vladama.

Najavljeno je također da će se razgovarati i o frankofonskim izbornim misijama, o multimedijalnim programima frankofonskog parlamentarnog razvoja, o parlamentarnom predstavljanju izbjeglica u frankofonskom prostoru, kao i o programu „Mladi frankofonski parlamentarci“.

Raspravljat će se i o studiji potreba frankofonskog parlamenta u oblasti komparativnog prava, kao i o pripremi mišljenja PSF-a na temu XVII. sumita Frankofonije: „Živjeti zajedno u solidarnosti, diobi humanističkih vrijednosti i poštovanju različitosti: izvor mira i napretka za frankofonski prostor“, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

PSBIH - Poslanici o predloženim zaključcima Kluba SNSD-a

Predstavnički dom PSBiH - Poslanici raspravljaju o političkoj situaciji u institucijama BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'