Svijet     | 21.03.2018. 14:00 |

Katar potvrdio podršku palestinskom samoodređenju

FENA Internet

DOHA, 21. marta (FENA) - Katar je ponovio podršku palestinskom samoodređenju i legitimnim pravima palestinskog naroda, javila je u srijedu državna  Katarska novinska agencija (QNA).

Tu izjavu dao je stalni predstavnik Katara u Vijeću UN-a za ljudska prava, Ali Khalfan al Mansouri, koji prisustvuje 37. sjednici Vijeća.

Katarski predstavnik izjavio je da njegova zemlja u potpunosti podržava ljudska prava Palestinaca i uspostavu nezavisne palestinske države u granicama iz 1967. godine i s istočnim Jerusalemom kao prijestonicom, javila je  QNA.

Al Mansouri je također izjavio da nastavak uništavanja palestinskih domova i zaplijene njihovog zemljišta predstavlja očigledno kršenje međunarodnog prava.

Naglasio je da Izrael ima obavezu da se povinuje relevantnim međunarodnim zakonima i sporazumima. Preseljavanje izraelskih doseljenika u jevrejska naselja predstavlja, ipak, očigledno kršenje međunarodnog prava.

Katar je u ovom mjesecu objavio donaciju od 40 miliona dolara za Agenciju za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Broj ubijenih Palestinaca u Pojasu Gaze porastao na 32.552

Španski vojni avioni izbacili 26 tona pomoći Palestincima u Pojasu Gaze

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima od 7. oktobra porastao na 32.490

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom