Ekonomija     | 21.03.2018. 18:50 |

BBI VIP Business Club: Novim projektima i investicijama do unapređenja privrede

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BANJA LUKA, 21. marta (FENA) - Bosna Bank International d.d. Sarajevo i BBI VIP Business Club u saradnji sa Područnom Privrednom komorom regije Banja Luka, Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Banja Luke i Vijećem stranih investitora (Foreign Investors Council), danas su u Banjoj Luci organizirali okrugli stol o temi: „Kako povećati konkurentnost privrede regije Banja Luke – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“.

Na tom skupu učestvovalo je oko 80 vodećih privrednika sa područja regije. Okrugli stol jedan je u nizu događaja u organizaciji BBI VIP Business Cluba i BBI banke, čiji cilj je jačanje cjelokupne bosanskohercegovačke privrede i konkurentnosti bh. proizvoda na inozemnim tržištima.

Presjek stanja privrede regije Banja Luka sa prezentacijom planiranih novih projekata i njihovih efekata na cjelokupnu privredu dao je Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, dok je izvozne prednosti i potencijale regije Banja Luka iz ugla poslodavaca prezentovao Dejan Mijić, potpresjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

- Ono na čemu mi insistiramo je poboljšanje poslovnog ambijenta kroz izmjene zakona i poboljšanje uslova poslovanja kako domaćih tako i stranih kompanija - kazala je Sanja Miovčić, izvršna direktorica Vijeća stranih investitora (Foreign Investors Council).

U sklopu okruglog stola prezentirana je i nova on-line platforma http://sbf.talkb2b.net  u okviru Sarajevo Business Foruma koja ima za cilj predstavljanje profila i projekata kompanija, kao i dogovaranje B2B sastanaka, saopćeno je iz Odjeljenja za marketing i komunikacije Bosna Bank International d.d. Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana