Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 10:17 |

Sava u Kozarskoj Dubici u opadanju, nizvodno raste

FENA Saopćenje

SRBAC, 22. marta (FENA) - Vodostaj Save u Kozarskoj Dubici je u opadanju, u Bosnaskom Gradišci i Srpcu u porastu, podaci su Civilne zaštite RS-a.

Na hidrološkoj stanici Bosanska Gradiška premašena je kota vanredne odbrane od poplava za 159 cm i vodostaj je jutros u 08.00 sati iznosio 889 cm. U Srpcu je premašena kota vanredne odbrane od poplava za 62 cm i vodostaj iznosi 1002 cm.

Nivo toka Save u Bosanskom Brodu i Šamcu je konstantan. U Bosanskom Brodu je na snazi vanredna odbrana od poplave, kao i na području Semberije.

Pripadnici Specijalizovane jedinice Civilne zaštite RS za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom, s kolegama iz lokalnih civilnih zaštita, raspoređeni su uz rijeku Savu, obilaze zaplavljene objekte i stanovništvo u njima, dostavljaju potrebne namirnice i lijekove. Nema informacija o ugroženim ljudskim životima niti o 'odsječenom' stanovništvu.

Nakon poziva iz Bosanskog Broda, danas će dio Specijalizovane jedinice Civilne zaštite RS sa pumpama velikog kapaciteta biti u naselju Gornja Močila.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu