Svijet     | 22.03.2018. 14:20 |

Bugarski predsjednik Radev u posjeti Izraelu i Palestini

FENA Internet

RAMALLAH, 22. marta (FENA) - Bugarski predsjednik Rumen Radev u četvrtak je doputovao u Ramallah u zvaničnu posjetu Palestinskim vlastima.

Bugarski predsjednik, koji je u prvoj posjeti Palestini otkako je preuzeo dužnost u 2017. godini položio je vijenac na grob pokojnog palestinskog čelnika Yassera Arafata po dolasku u Ramallah.

Predsjednik Mahmoud Abbas primio je bugarskog kolegu u ceremoniji dobrodošlice. Nakon prolaska pokraj počasne straže i rukovanja sa zvaničnicima, dvojica čelnika započela su razgovore, javila je palestinska novinska agencija Wafa.

Bugarska novinska agencija BTA prenosi da je Radev, nakon ranijeg sastanka s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom pozvao na veći pragmatizam u bilteralnim odnosima. Radev je danas zaključio zvaničnu posjetu Izraelu na poziv svog kolege Reubena Rivlina.

Radev je čestitao izraelskom premijeru na 70-godišnjici osnivanja države Izrael koju je nazvao "primjerom funkcionalne demokratije i razvijenog građanskog društva".

- Danas nam je potreban veći pragmatizam u bilateralnim odnosima - izjavio je Radev, dodajući da je međusobna trgovina dvije zemlje vrijedna 150 miliona dolara  ispod nivoa ekonomskih kapaciteta i dobrih političkih odnosa dvije zemlje.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Biden se sastaje s iračkim premijerom dok napetosti na Bliskom istoku rastu

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'