Bosna i Hercegovina     | 22.03.2018. 15:51 |

Džaferović i Trocsanyi razgovarali o saradnji BiH i Mađarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. marta (FENA) - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović susreo se danas s ministrom pravde Mađarske Laszlom Trocsanyijem koji boravi u službenoj posjeti našoj zemlji.

Ističući zadovoljstvo zbog činjenice da su politički, ali i svaki drugi odnosi između naše dvije zemlje na vrlo visokom nivou, Džaferović je izrazio zahvalnost za podršku koju prijateljska Mađarska pruža našoj zemlji na euroatlantskom putu.

Pri tome je posebno istaknuo uspješnu saradnju koju su parlamenti u BiH imali s Parlamentom Mađarske u okviru Twinning projekta koji je provođen s ciljem jačanja institucionalnih kapaciteta za pristupanje naše zemlje Evropskoj uniji.

Tokom razgovora, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma upoznao je gosta sa specifičnostima pravnog sistema naše zemlje. Razgovarano je, također, i o nastojanjima da se u pravnoj sferi postigne napredak neophodan za uspostavu pune vladavine prava i dostizanje visokih evropskih standarda – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Orban u četvrtak u službenoj posjeti BiH

SAD upozorava Mađarsku na opasnost od bliskih veza s Rusijom

Mađarska protestuje kod američkog ambasadora zbog Bidenove izjave o Orbanu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana