Kultura     | 23.03.2018. 10:07 |

Proljeće donosi nove naslove u online knjižari Knjiga.ba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Uz dolazak proljeća, online knjižara na adresi Knjiga.ba nudi bogatiju ponudu za proljetne dane svim ljubiteljima pisane riječi.

"Priča o novom prezimenu" Elene Ferrante drugi je dio tetralogije o Eleni i Lili koji je misterioznoj Eleni Ferrante donio svjetsku slavu i unisono oduševljenje kritike. Dok smo u prvom romanu "Genijalna prijateljica" pratili djetinjstvo i adolescenciju, u "Priči o novom prezimenu" Elena i Lila sad su u svojim dvadesetima. Lila je postala zatvorenica svog braka, dok se Elena polako otkriva. Obje postaju žene plaćajući visoku, a ponekad i okrutnu cijenu koju taj prijelaz zahtijeva.

Tu je i knjiga Sandre Brown "Žaoka" - Svaka istina koja ispliva na površinu krije u sebi još mračniju laž. Kada se pogledi Džordi Benet i Šoa Kinarda sretnu u jednom sumnjivom pabu, među njima će istog trenutka sijevnuti varnice. Šo šalje opasne vibracije zbog čega se muškarci drže na oprezu, a žene privlači poput magneta. Niko to ne osjeća više od Džordi, inteligentne poslovne žene koja ne pripada ovoj pješčanoj obali reke. Ali ona je tu… A Šo Kinard je ovdje da je ubije.

Pjesme i priče Suade Bernhardt "Mališani velikog srca" odaju njenu veliku ljubav prema svijetu djetinjstva i prema pisanju za djecu, posebno za djecu najmlađeg uzrasta, djecu koja svojim malim radoznalim bićem upoznaju svijet oko sebe i otkrivaju njegovu stvarnost i ljepotu, svijet u kojem odrastaju. Suada se i sama osjeća dijelom tog dječijeg svijeta i zato su njene pjesme i priče jednostavne i bliske dječijem shvatanju, razmišljanju i doživljaju, saopćeno je iz online knjižare Knjiga.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana