Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 10:11 |

Privedene dvije osobe osumnjičene za lažne dojave o bombama u školama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. marta (FENA) - Policijski službenici II PU lišili su slobode B.D., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

On je jučer oko 12.20 sati, obavijestio MUP Kantona Sarajevo, na broj 122, da je postavljena bomba u prostorijama Srednje medicinske škole Bjelave, ulica Tahmiščina, općina Centar Sarajevo.

Izvršenim pretresom, kod istog je pronađen i  oduzet mobilni telefon.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.D. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, radeći na rasvjetljavanju lažne dojave o postavljenoj bombi u prostorijama JU "Srednja građevinsko-geodetska škola" u Sarajevu, prijavljenoj jučer oko 09.50 sati, policijski službenici II PU su došli do saznanja da je izvršilac mldb. D.A., rođen 2002.godine, nastanjen u Sarajevu. On je ispitan u svojstvu osumnjičenog, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Kod njega je pronađen i oduzet mobilni telefon, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici Uprave policije tog ministarstva nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'