Bosna i Hercegovina     | 24.03.2018. 09:56 |

Boračke organizacije iz SBK osudile medijske napade na Redžu Kurića

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 24. marta (FENA) - Kantonalni odbori Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Saveza ratnih vojnih invalida, Organizacije demobiliziranih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95. i Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Srednjobosanskog kantona (SBK) oglasili su se u povodu medijskih natpisa i iznošenja određenih negativnih klasifikacija na račun Redže Kurića, jednog od kandidata za mjesto Predsjednika Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH, koje su, kako navode, vjerovatno potekle od aktuelnog rukovodstva SSS BiH.

U saopćenju i ujedno pismu podrške Kuriću, boračke organizacije iz SBK ističu da je on častan i čestit čovjek koji uživa puno povjerenje radnika zaposlenih u preduzeću Srednjobosanske šume sa sjedištem u Donjem Vakufu.

-Među zaposlenim radnicima je i veliki broj pripadnika svih boračkih kategorija, a prevashodno demobilisanih boraca, koji imaju samo riječi hvale o Kuriću i njegovom sindikalnom i svakom drugom radu unutar navedenog privrednog društva, koje na nivou SBK zapošljava oko 1.000 radnika - navodi se u saopćenju.

Ističu da je Kurić imao važnu ulog u nedavnom zapošljavanju novih stotinjak radnika svih profila u ovom privrednom društvu, gdje je prednost pri zapošljavanju data RVI i demobilisanim borcima, kao i djeci boračkih kategorija sa područja SBK. Četiri boračke organizacije navode i da Kurić, zajedno sa rukovodstvom preduzeća Srednjobosanske šume pomaže i rad boračkih i drugih organizacija i udruženja u SBK.

-Na osnovu samo gore navedenog možete zaključiti da su napadi aktuelnog rukovodstva SSSBiH potpuno neutemeljeni i da Redžo Kurić, kao čestit i cijenjen čovjek u svojoj sredini, smeta istom samo zbog rezultata svog rada, kao i novih ideja koje će ukoliko bude imenovan realizovati u ovoj sindikalnoj organizaciji - navodi se u pismo četiri boračke organizacije iz SBK, uz isticanje pune podrške Kuriću i "svim progresivnim snagama u SSSBiH u njihovim nastojanjima da iz svojih redova izbace „uhljebe„ koji godinama sa leđa radnika sebi obezbjeđuju dobre plate i naknade te radnicima u ovoj zemlji osiguraju što bolji socijalni i statusni položaj".

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Njemački željeznički operater pogođen štrajkom pristao na 35-satnu radnu sedmicu

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Sindikat BHRT-a - Ako se ne riješi stanje, pokrenut ćemo procedure za zaštitu prava uposlenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo