Bosna i Hercegovina     | 23.03.2018. 15:57 |

Zovko u Mostaru sudjelovala na seminaru 'Pravo, financije i diplomacija'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. ožujka (FENA) - Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko u petak je boravila u Mostaru u posjetu ELSA-i Mostar gdje je sudjelovala na seminaru pod nazivom "Pravo, financije i diplomacija".

 ELSA Mostar je neprofitna i nevladina organizacija studenata prava i mladih pravnika, a koja  okuplja studente Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić te pruža profesionalnu obuku svim studentima i mladim pravnicima, kao i nezamjenjivo praktično iskustvo preko različitih akademskih natjecanja.

 Zovko je studentima iznijela svoja iskustva o funkcioniranju Europske unije i ostalih međunarodnih institucija govoreći o svom radu u diplomaciji i u Europskom parlamentu, kao i o teorijskim i praktičnim mogućnostima koje se pružaju građanima članstvom Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

 Godine 2017. i 2018.  kao zastupnica u Europskom parlamentu aktivno je radila na pitanjima razvojne, vanjske i sigurnosne politike EU-a te na podršci BiH u njezinim aspiracijama za članstvo u Uniji.

 Također, govorila je o temama i državama na kojima radi kao izvjestiteljica u ime Europske pučke stranke, točnije o migrantskoj krizi i Globalnom kompaktu za migracije, te o Azerbajdžanu i Čileu. Kako bi se bolje upoznala s temama Zovko je posjetila Azerbajdžan i Čile te brojna krizna žarišta gdje su zabilježene humanitarne katastrofe i brojna kršenja ljudskih prava.

Osvrnula se i na aktivnosti u Nepalu gdje je imenovana voditeljicom promatračke misije EU-a za izbore za Zastupnički dom i pokrajinske skupštine. O Nepalu i drugim temama Zovko je podijelila svoja iskustva i saznanja sa studentima što je potaknulo zanimljivu raspravu, priopćeno je iz Europske pučke stranke.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Zovko o upisu spomenika univerzalne vrijednosti na UNESCO-ov popis svjetske baštine

Zovko: Odlukom Europskog vijeća BiH je trajno usmjerena na kolosijek europskih integracija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta