Bosna i Hercegovina     | 24.03.2018. 17:48 |

SDP: Neka Izetbegović ne dovodi u pitanje opredjeljenje SDP-a za građenje BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine pozvala je u saopćenju za javnost predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da, kako su naveli, ne dovodi u pitanje opredjeljenje SDP i njegovih ljudi na građenju države BiH.

Nakon obraćanja Izetbegovića na programskom skupu SDA u Olimpijskoj dvorani "Zetra" u Sarajevu, iz SDP-a su saopćili da nije SDP, nego SDA u trodecenijskoj koaliciji s Hrvatskom narodnom zajednicom (HDZ), navodeći da "SDP svakim danom jača u područjima BiH, koja je SDA proglasila teritorijom HDZ-a".

- SDA sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) usvojilo je akcize kao i mehanizam koordinacije kojim su isključiva ovlaštenja države BiH data entitetima i kantonima - kažu u SDP-u, dodajući da SDP ima sve više članova na teritoriji BiH, koja je prema SDA isključivo teritorija SNSD-a.

S obzirom da se u SDP-u, kako ističu, zalažu za BiH u njenim AVNOJ-evskim granicama i za zemlju u kojoj će svi građani biti ravnopravni na svakom dijelu njene teritorije, poručili su SDA i Izetbegoviću da prestanu braniti BiH, jer "otkako je vi branite, države je sve manje".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana