Sport     | 24.03.2018. 19:20 |

Mirnesa Bektaš osvojila treće mjesto na 20. Balkanskom prvenstvu za seniore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Članica Univerzitetskog karate kluba (UKK) "Bosna" Sarajevo i reprezentativka BiH Mirnesa Bektaš osvojila je treće mjesto u kategoriji borbe seniorke +68 kg na 20. Balkanskom prvenstvu za seniore, koje se 24. i 25. marta održava u Istanbulu (Turska).

Prema izjavi trenera Suada Ćupine, nakon osvajanja titule prvaka Evrope i trećeg mjesta na Svjetskoj Premier ligi u Rotterdamu, za Mirnesu su ovo bili pripremni mečevi za nastup koji je očekuje na Svjetskoj Premier Ligi Rabat - Maroko, koja će biti održana od 5. do 9. aprila.

Sutra su u programu ekipni mečevi koji očekuju i Mirnesu kao kapitena ekipe reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Osim Mirnese danas je nastupila Amina Tahirović u katama koja je zabilježila pobjedu (rezultatom 5:0) nad reprezentativkom Slovenije, a onda zaustavljena od reprezentativke Srbije te Medina Topić u kategoriji borbe seniorke -61 kg koja je (odlukom sudija) u prvom kolu zaustavljena od reprezentativke Srbije.

Iz UKK "Bosna" Sarajevo naglašavaju da Mirnesa Bektaš (zbog nastupa na Svjetskoj Premier ligi u Rabatu) neće moći prisustvovati dodjeljivanju Šestoaprilske nagrade Univerzitetskom karate klubu "Bosna" Sarajevo za 50-godišnji uspješan rad predstavljanja grada Sarajeva i BiH na međunarodnoj sceni.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Pezer osvojio prvo mjesto i naslov prvaka Balkana u Kraljevu

Preminuo selektor karate reprezentacije BiH Suad Ćupina

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom