Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 25.03.2018. 14:09 |

Papa Franjo pozvao mlade da podignu svoj glas

FENA

VATIKAN, 25. marta (FENA) – Papa Franjo pozvao je mlade da ne dozvole da budu ušutkani te da se založe za ono u šta vjeruju, samo dan nakon što je više od milion ljudi u Sjedinjenim Američkim Državama protestiralo tražeći veću kontrolu naoružanja, javlja Reuters.

-  Dragi mladi ljudi, imate pravo podići glas - rekao je papa Franjo tokom današnjeg obraćanja vjernicima na Trgu Sv. Petra u Rimu,  na Svjetski dan mladih.

Papa nije spominjao proteste koji su održani, niti je spominjao Sjedinjene Američke Države, ali su mnogi razumjeli njegovu poruku.

-  Vaša je obaveza da ne šutite. Ako vi budete šutjeli, ako mi stariji i lideri, često korumpirani, budemo šutjeli, ako cijeli svijet ostane u tišini i izgubi svoju radost, pitam vas - hoće li imati ko plakati za nama? - rekao je poglavar Rimokatoličke crkve.

Papa je dodao da su mnogi padali u iskušenje da ušutkaju mlade ljude, a pronalazili su različite načine.

-Traže se načini da se anesteziraju mladi, da ne pitaju ništa. Traže se načini da ih se zavede, da budu na margini, da njihovi snovi budu prazni – rekao je papa Franjo.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Papa Franjo u septembru na azijskoj turneji

Vatikan: Operacija promjene spola ugrožava 'jedinstveno dostojanstvo' osobe

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu