Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 15:40 |

Mušić-Kandemir: Bitno pokretanje avionske linije Mostar-Istanbul

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić prvi puta se, od njenog stupanja na dužnost, zvanično sastao sa Zerrin Kandemir, konzulicom Republike Turske u Mostaru.

Kako je saopćeno, Mušić je upoznao konzulicu Kandemir o situaciji u HNK, izražavajući zadovoljstvo i pohvale Republici Turskoj zbog njenog značajnog prisustva i pomoći koju kroz vrijeme čine na ovom području. Mušić je od brojnih projekata naveo bitnost projekta vjetro-parka Podveležje koje je u fazi realizacije, nastavak gradnje puta Stolac-Neum, završetak radova na hotelu „Ruža“ i kupovinu „Staklene banke“ u Mostaru za smještaj federalnih institucija, završetak radova na izgradnji Studentskog hotela u Sjevernom logoru, te još niz infrastrukturnih projekata. 

-Smatram jako bitnim pokretanje avionske linije Mostar-Istanbul. Tim vazdušnim mostom otvorile bi se i prilike za unaprijeđenje biznisa, ali bi se i otvorila mogućnost bržeg ulaganja i rješavanja raznih projekata na relaciji Hercegovine i Turske - naveo je Mušić.

Konzulica Kandemir je istakla kako Republika Turska u kontinuitetu podržava mnoge projekte u Hercegovini.

-U proteklom periodu to su bile obnove mnogih porušenih kulturno-historijskih spomenika. U narednom periodu namjeravamo snažnije podsticati privrednike iz Turske da ulažu u ovaj kanton, koji ima sjajne predispozicije za svaku vrstu razvoja. Želimo potaknuti i žene da se hrabrije upuste u projekte zapošljavanja, u čemu smo im spremni pomoći. Posljednja investicija turskih privrednika je bila prije nekoliko mjeseci u Čapljini i tim projektom će se otvoriti nova radna mjesta - rekla je konzulica Kandemir.

Mušić i konzulica Kandemir složili su se da je Mostar kulturno-historijski biser koji mora konačno prodisati punim plućima, integrirati se u svim segmentima, što bi zaustavilo odlazak mladih ljudi. Preduslov za to su izbori u Mostaru i u tom pravcu potrebno je učiniti sve da toga dođe što je moguće prije, saopćeno je iz Mušićevog ureda.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Turska uvodi ograničenja na izvoz u Izrael

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'