Bosna i Hercegovina     | 27.03.2018. 17:13 |

Janjetović informirao episkopa Andreja o odnosima BiH i SR Njemačke

FENA Saopćenje

BERLIN/SARAJEVO, 27. ožuljka (FENA) - Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Željko Janjetović primio je danas u Veleposlanstvu BiH u Berlinu nјegovo Preosveštenstvo Episkopa austrijsko - švicarskog i administratora frankfurtskog i sve Nјemačke gospodina Andreja, predsjednika crkvene općine Berlin, te svećenike berlinskih hramova Wedding i Tempelhof. 

Janjetović informirao je Episkopa Andreja s organizacijom i radom Veleposlanstva BiH, kao i aktualnostima iz  bilateralnih odnosa BiH i SR Nјemačke.

Episkop Andrej upoznao je veleposlanika s funkcioniranjem Eparhije frankfurtske i sve Nјemačke, rekavši da su je osnovali 1969 godine Srbi koji su bili zaroblјeni tijekom Drugog svjetskog rata u njemačkim logorima i koji su poslije ostali u Nјemačkoj.

Tijekom razgovora iskazana je važnost međureligijskog dijaloga u regiji, ali i među lјudima koji su s prostora bivše Jugoslavije došli živjeti i raditi u SR Nјemačkoj. Istaknuta je značajna uloga religijskih čelnika u procesu pomirenja i izgradnje odnosa među religijama u regiji, ali i Nјemačkoj, zasnovanih na međusobnom uvažavanju i poštovanju, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izložba 'Gastarbeiter' o novim iskustvima migracije i savremenim odnosima moći

Turistička zajednica HNŽ-a na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu

Na sajmu turizma u Berlinu predstavljene turističke atrakcije Mostara

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'