Magazin     | 28.03.2018. 11:22 |

Preminula jedna od najpoznatijih francuskih glumica Stephane Audran

FENA Ivana Banovic

PARIZ, 28. ožujka (FENA) - Slavna francuska glumica Stephane Audran, najpoznatija po filmovima 'Babettina gozba' i 'Diskretni šarm buržoazije' preminula je u 85. godini, potvrdio je njezin sin Thomas Chabrol.

- Zauvijek ćemo pamtiti njezino prisustvo, eleganciju i neponovljivi glas - napisao je na Twitteru u povodu njezine smrti  francuski ministar kulture Francoise Nyssen.

Stephane Audran  glumila je u brojnim filmovima Claudea Chabrole 'Les Cousins', Les Biches, 'Just before Nightfall', 'Violette Noziere', s kojim je bila u braku od 1964. do 1980. godine.

U Chabrolovim filmovima interpretirala je uglavnom pripadnice francuske buržoazije, elegantne, inteligentne, suzdržane, ali strastvene.

Oba njezina najpoznatija filma 'Babettina gozba' i 'Diskretni šarm buržoazije' osvojila su Oscara za najbolji strani film.

Prije udaje za Chabrola nakratko je bila u braku s glumcem Jean-Louis Trintignantom s kojim je također nastupila u nekoliko filmova, uključujući 'Les Biches' iz 1968. godine, za koji je na berlinskom festivalu osvojila Srebrnog medvjeda za najbolju glumicu.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Francuska spremna da nastavi s finansijskom pomoći za UNRWA

Francuska se zalaže za veće ograničavanje uvoza prehrambenih proizvoda iz Ukrajine

Francuski javni deficit porastao na 5,5 posto BDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo