Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 28.03.2018. 14:37 |

Midžić: Moramo se iskupiti za poraz u Mejdanu

FENA

TUZLA, 28. marta (FENA) - Najinteresantniji duel 17. kola Premijer lige BiH za rukometašice igra se u subotu u Kozarskoj Dubici gdje domaće rukometašice dočekuju zahuktalo Jedinstvo AtlasRelax.

U pitanju je duel ekipa koje pretenduju na vicešampionsku poziciju. Dubica je Tuzlanke u prvom dijelu sezone iznenadila u Mejdanu (27:24) i to je jedan od dva poraza koje su „labudice“ doživjele u ovoj sezoni. Tvrde da im je to bila najlošija utakmica u prvenstvu, da sličnu igru ne mogu ponoviti dva puta, te da u Dubicu putuju po „osvetu“.

- Očekuje nas jako teška utakmica, možda najbitnija u ovoj polusezoni. Najviše iz razloga što se moramo iskupiti za neočekivani poraz krajem oktobra prošle godine u Mejdanu. Ekipa je cijelu sedmicu dobro trenirala, svi smo zdravi, spremni i motivisani da borbenošću i taktički nadmudrimo Dubicu i vratimo im milo za drago - kaže u razgovoru za Fenu Neira Midžić, jedna od nositeljica igre Jedinstva AtlasRelaxa.

Smatra bitnim da njena ekipa od prve minute nametne tempo i svoju igru.

- A to je jaka odbrana sa polukontrom i kontrom. Ne smijemo se opustiti, naravno niti ih potcijeniti, jer znamo da je riječ o jednoj od najboljih ekipa u BiH. Ali, ako mi odradimo svoj dio posla i budemo se držali dogovora, mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – smatra bek tuzlanske ekipe.

U Tuzli je golmane Jedinstva AtlasRelaxa do očaja dovodila Jovana Ilić, šesnaestogodišnjakinja koja je postigla 12 golova i, ustvari, bila prevaga za svoju ekipu na toj utakmici.

- Jedan je od najboljih mladih bekova u BiH i trudit ćemo se da učinak Ilićke svedemo na minimum. Ako odbranu budemo odigrali na nivou posljednjih utakmica i ako naša vratarka Martina Šumelj bude imala svoj dan, mislim da će bodovi pripasti nama – smatra Midžić uz podsjećanje da njen tim nije poražen u zadnjih šest prvenstvenih utakmica, a ukupno 12 u nizu, računajući i pripremne susrete u ovoj godini.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije