Bosna i Hercegovina     | 28.03.2018. 15:01 |

Uhapšeni u akciji u Banjoj Luci prodavali marihuanu ispred škola

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28.marta (FENA) – Šest mladića uhapšenih u akciji kodnog naziva “Kamel” sumnjiče se da su opojnu drogu marihuanu prodavali na području Banje Luke i Laktaša, maloljetnicima u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova.

Uhapšeni su L.S. (1998.), F.S. (1998.), D.Z. (1996.), D.J. (1990.), S.S. (1994.) iz Banje Luke i S.D.(1997.) iz Laktaša, a izvršen je pretres na šest lokacija na području grada Banja Luke i jedne lokacije u Laktašima, potvrđeno je iz banjalučke policije.

Oni će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga tokom dana biti predati u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Tokom pretresa pronađeno je i izuzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, sredstva za pakovanje opojne droge, prezicne vage, te mobilni telefoni i nosači sim kartica kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz Policijske uprave Banja Luka je potvrđeno da je u toku saslušanje većeg broja osoba, te prikupljanje relevantnih dokaza.

Akciju privode pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo