Ekonomija     | 28.03.2018. 15:47 |

Mušić razgovarao s direktorom TIKA-e za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić i direktor Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) za BiH Omer Faruk Alimci razgovarali su danas u Sarajevu, saopćeno je iz Parlamenta FBiH.

Razgovarajući o mogućnostima i projektima koje ova turska vladina organizacija provodi u posljednje 23 godine u BiH, naglašene su oblasti u koje se do sada najviše ulagalo, poput zdravstva, obnove i očuvanja kulturno-historijskog nasljeđa, poljoprivrede, kapitalnih investicija i sl.

Realizirajući više od 850 projekta u cijeloj BiH, TIKA je dala ogroman doprinos obnovi, stabilizaciji i prosperitetu bosansko-hercegovačkog društva. U trenutnim okolnostima TIKA djeluje prema zahtjevima i potrebama koji im pristižu s terena.

Razgovarajući o projektima planiranim za naredni period, predsjedavajući Predstavničkog doma je s direktorom TIKA-e dogovorio više programskih posjeta određenim područjima u Federaciji, a prva od njih će biti Hercegovini, kada bi se definirale smjernice budućih ulaganja na tim područjima.

- Doprinos TIKA-e u obnovi BiH je nemjerljiv. Kao reprezenti turske vlade u našoj zemlji, pored konkretnih ulaganja i mjerljivih pokazatelja urađenog, kroz svo ovo vrijeme bili su podrška svim nivoima vlasti. Njihova iskrena opredijeljenost da pomognu sve narode u BiH je strateška vrijednost - rekao je Mušić.

Predsjedavajući Mušić izrazio je zahvalnost za dosadašnji rad i angažman TIKA-e u BiH te  izrazio podršku budućim aktivnostima koje planiraju u BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Predsjedateljica Krišto u Ateni razgovarala s premijerom Hrvatske Plenkovićem

  FMON organizira razgovor o temi: Hercegovina – nekad i sad

JU BKC KS - Program 'Metropolis' otvara Damir Karakaš

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo