Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 28.03.2018. 21:12 |

Bh. kadeti se vratili iz Austrije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. marta (FENA) - Kadetski nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se večeras iz Austrije gdje su na turniru elitnog kruga kvalifikacija ostvarili plasman na evropsko prvenstvo.

U Trening centru NSBiH u Zenici igrače i stručni štab je dočekalo dosta novinara kojima se obratio i trener Zoran Erbez, kazavši  da su igrači napravili veliku stvar.

- Imali su odličnu komunikaciju između sebe nakon poraza u prvom kolu. Uspjeli su da se vrate u kolosijek i niko od nas nije gubio nadu. Pobijedio je kolektiv. Igrači su ostavili posljednji atom snage na terenu i uspjeli smo da se plasiramo na evropsko prvenstvo. Bili smo uporni i to se isplatilo - naveo je Erbez.

Reprezentativac Dino Islamović kazao je da je ekipa kvalitetna i da  je pokazala karakter u kvalifikacijama.

- Bili smo utučeni nakon prvog poraza, ali nismo odustali i pokazali smo kvalitet. Bit ćemo u prvoj jakosnoj skupini na žrijebu i nadam se da će nam to omogućiti lakšu grupu na EP, jer u kvalifikacijama je bila veoma zahtjevna - rekao je Islamović.

Reprezentativce su u Zenici dočekali predsjednik NSBiH Elvedin Begić, član Izvršnog odbora Dragan Kulina, generalni sekretar Jasmin Baković i Izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sedam golova u derbiju Zrinjskog i Sarajeva, bodovi ostali u Mostaru

Zvijezda 09 nakon preokreta savladala Tuzla City

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu