Sport     | 29.03.2018. 09:31 |

Tuzla domaćin takmičenja za osobe s poteškoćama u razvoju 'Parallel'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Tuzla će u periodu od 7. do 12. maja biti domaćin trećeg po redu prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „Parallel“, koji se organizira s ciljem promocije prava i mogućnosti osoba s poteškoćama u razvoju, te njihove integracije u društvo.

Organizator projekta je Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS“ u saradnji s Medicinskim fakultetom, Univerzitetom u Tuzli, Fakultetom za tjelesni odgoj i sport, Ljekarskom komorom TK i Specijalnom olimpijadom BiH.

Cjelokupan projekat se realizira pod sloganom „Budi DRUGačiji i pruži nam ruku jer i naš život ima svoju priču!“, saopćeno je iz Specijalne olimpijade.

- Izuzetno smo ponosni što već treću godinu realizujemo projekat koji je međunarodnog karaktera i koji je mnogo složen, s obzirom da su sportska takmičenja samo jedan dio svega onog što pripremamo. Cilj nam je da našim radom prvučemo pažnju na osobe s poteškoćama u razvoju, ali i da u kontinuitetu radimo s njima i da na kraju kruna svega bude ova manifestacija - kazao je jedan od koordinatora projekta Nermin Alibašić.

Pored sportskog dijela, u okviru prijateljskog takmičenja Specijalne olimpijade „Parallel“ organizirat će se edukativne radionice, javna tribina, healthy program, a novina u odnosu na prošlu godinu je veče humanosti i dobrote „Nismo drugačiji“, koji se organizira u saradnji s Hayat produkcijom.

Na Prijateljskom takmičenju Specijalne olimpijade "Parallel" obilježiti će se i 20 godina postojanja Specijalne olimpijade BiH, a na manifestaciju će doći i predstavnici svjetske Specijalne olimpijade.

Ambasadori projekta su Amel Tuka, Igor Emkić, Asmir Begović, Elvir Bolić, Mirsad Bektić, Damir Hadžović i Roberto Soldić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prve medalje za BiH na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu

Otvarana Specijalna olimpijada u Berlinu, nastupa i reprezentacija BiH

'Sportske igre Oaze 2021' i Specijalna Olimpijada BiH počinju 27.septembra

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!