Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 29.03.2018. 10:08 |

Uhapšeno 70 turskih oficira osumnjičenih za povezanost sa Gulenovim pokretom

FENA Internet

ISTANBUL, 29. marta (FENA) – Turski tužitelji su naredili privođenje 70 oficira zbog navodne povezanosti sa organizacijom Fetullaha Gulena koja se sumnjiči da je pokušala državni udar sredinom 2016. godine, prenosi Reuters, pozivajući se na CNN Turk.

Policija je poduzela koordinirane akcije u 38 provincija širom Turske u istrazi koju vode tužitelji iz provincije Konya.

Hapšenja su zasnovana na izjavama vojnika koji su ranije uhapšeni, a osumnjičeni se smatraju odgovornim za regrutiranje studenata u Gulenov pokret.

Ured za ljudska prava Ujedinjenih naroda je početkom mjeseca saopćio da je do sada uhapšeno 160.000 ljudi, a još toliko otpušteno iz službe,  nakon pokušaja državnog udara u Turskoj. Među privedenim 50.000 je optuženo i zadržano u pritvoru.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Steinmeier u Turskoj povodom obilježavanja godišnjice diplomatskih odnosa Berlina i Ankare

Erdogan u posjeti Iraku

U Turskoj uhapšeno 36 osoba zbog povezanosti sa 'Islamskom državom'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta