Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 10:41 |

Čestitke Jakoba Fincija i Borisa Kožemjakina povodom nastupajućeg Uskrsa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjednik Jevrejske zajednice BiH Jakob Finci i predsjednik Jevrejske općine u Sarajevu Boris Kožemjakin uputili su čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću povodom nastupajućeg Uskrsa.

- Vaša uzoritosti, dozvolite da Vam u ime Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini i svoje lično ime, a preko Vas svim katolicima u Bosni i Hercegovini zaželim sretne uskršnje blagdane, sa željom da ih još mnogo godina slavimo zajedno u miru i blagostanju na korist svih građana naše zemlje. Uskrs svojom simbolikom ponovnog rađanja, ulijeva nam svima nadu u bolje sutra, a u ovim teškim trenutcima takva nada nam je svima izuzetno potrebna i neophodna - stoji u čestitki Jakoba Fincija koju je uputio kardinalu Vinku Puljiću.

- Vaša uzoritosti, dozvolite da Vama i svim građanima BiH koji nastupajući Uskrs osjećaju kao svoj veliki blagdan poželim, u ime Jevrejske općine i svoje lično ime, mnogo sreće, dobrog zdravlja i uspjeha u daljnjem radu, kao i nastojanjima da nam zajednički život bude u miru i blagostanju - stoji u čestitki Borisa Kožemjakina.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta