Ekonomija     | 29.03.2018. 12:05 |

Promocija startup igre 'Play, Learn and Earn'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. ožujka (FENA) – Promocija startup igre "Play, Learn and Earn" koju je u obliku jednostavne web aplikacije izradilo pet programera i jedan dizajner, a u kojoj članovi startupa na zabavan način uče o poslovnom svijetu, održat će se u četvrtak, 5. travnja, s početkom u 16 sati u prostorijama SPARK-a u Mostaru.  

Igra je namijenjena startupima, ali i startup akceleratorima koji na zabavan način uče o poslovnom svijetu, vode svoju firmu te se natječu s drugim startupima, dok startup akceleratori na jednostavan način prate napredak svih startupa. Kroz igru, startupi dobivaju određenu količinu virtualnog novca kojeg troše na akceleraciju svog startupa. Svaka aktivnost koja ima vrijednost u stvarnom svijetu postoji i u igri (npr. najam prostora i opreme, mentorstvo, edukacija, startup konferencije i slično). Ukoliko startupi kvalitetno i na vrijeme izvršavaju svoje zadatke, bit će nagrađeni s bonus virtualnim novcem. U suprotnome, novac će im biti oduzet.

Igra je u izrađena uz podršku SPARK r&d i startup odjela. Pored toga, SPARK je imao i podršku kroz projekt projekt "Digital Cities" British Councila i HM Governmenta te dva startup akceleratora iz Ujedinjenog Kraljevstva - Supreme Factory i Acorn Aspirations.

 Trenutno je izrađen prototip, a testiranje će biti odrađeno u SPARK-u i Acorn Aspirationsu. Nakon toga slijedi razvoj konačnog proizvoda koji će se temeljiti na kriptovalutama.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstavljanje romana 'Alfabet ljubavi i smrti' Aleksandra Bečića 15. marta u Slozi

Predstavljanje knjige 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promocija knjige 'Primjena opće pripremnih vježbi'

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti