Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 14:55 |

Tadić - Chen Bo: Donijeti odluku o ukidanju viza za nosioce običnih pasoša BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo ocijenili su na današnjem susretu da je šteta što je 21. marta, usljed prekida sjednice Doma naroda, odgođeno davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade NR Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša.

Stoga je izraženo očekivanje da će ova, za bolje povezivanje građana dvije zemlje iznimno važna odluka, biti donesena već na narednom zasjedanju Doma naroda koje je zakazano za 17. april.

Ambasadica Bo upoznala je predsjedavajućeg Tadića s ključnim zaključcima nedavnih zasjedanja 13. Svekineskog narodnog kongresa (NPC) kao i 13. Kineske narodne političke savjetodavne konferencije (CPPCC) koja se pod sintagmom "Dva zasjedanja" tradicionalno održavaju početkom marta svake godine.

Pri tom je posebno naglasila napore koji se čine kako bi kinesko društvo kroz nove institucije efikasnije nadziralo tokove kako bi se umanjila opasnost od pojava korupcije.

Predsjedavajući Doma naroda zahvalio se na ovim informacijama i izrazio poštovanje za korektan i produktivan odnos Narodne Republike Kine prema stanju u svjetskoj politici, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

'Dva zasjedanja' za Kinu i svijet - Kinesko ulaganje u bolju budućnost ulijeva neophodni optimizam

Xinhua objavila izvještaj o rezultatima 'Pojas i put' inicijative iz perspektive ljudskih prava

Turistička zajednica KS nastupila na Međunarodnom sajmu turizma u Pekingu  - COTTM2023

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana