Bosna i Hercegovina     | 29.03.2018. 17:26 |

Značajne mogućnosti unapređenja ekonomske i kulturne saradnje BiH i Egipta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. marta (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadoricu Arapske Republike Egipat u BiH Halu Bishlawy.

Tom prilikom, ukazano je na značajne mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti obrazovanja i kulture.

S tim u vezi, predsjedavajući Tadić ohrabrio je ambasadorku Egipta da uspostavi blisku saradnju sa Vijećem ministara BiH, kao i sa vladama Republike Srpske i Federacije BiH, s ciljem realizacije različitih privrednih projekata na dobrobit građana obje zemlje.

Tokom susreta zajednički je konstatovano da su odnosi dvije države na najvišem nivou, kako na planu bilateralne saradnje institucija tako i unutar regionalnih multilateralnih organizacija u kojima BiH i Egipat učestvuju.

Razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u obje zemlje. Rečeno je da su mir, stabilnost i stalan ekonomski razvoj prioriteti u obje zemlje, te naglašeno da će BiH i Egipat nastaviti da se međusobno podržavaju u realizaciji ključnih vanjskopolitičkih pravaca i ciljeva, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom