Ekonomija     | 30.03.2018. 11:41 |

Global Finance: Raiffeisen je najbolja banka u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - "Činjenica da je renomirani poslovni magazin Global Finance već četrnaesti put ocijenio Raiffeisen banku kao najbolju banku u BiH dodatno potvrđuje ispravnost strategije koju slijedimo u našem poslovanju", izjavio je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg.

Dodao je da "kao jedan od tržišnih lidera, ova banka kontinuirano nastoji maksimizirati iskustvo koje ima u poslovanju s klijentima, te biti njihov pouzdan finansijski partner".

"Pri tome ne zanemarujemo ni tržišne trendove koje odlikuje sve dinamičniji razvoj tehnologije na koji nastojimo što adekvatnije odgovoriti inovativnom ponudom u oblasti naših digitalnih servisa. Istakao bih da smo prošle godine našu ponudu obogatili uslugom Raiffeisen bankarstvo na Viberu, te da smo modernizirali našu poslovnu mrežu prilagođavajući je digitalnim trendovima", izjavio je Dobnigg, te dodao da će Banka i u budućnosti aktivno raditi na tome da klijentima ponudi savremene usluge visokog kvaliteta.

U okviru dodjele nagrada "Najbolje svjetske banke za 2018. godinu", magazin Global Finance je Raiffeisen Bank International (RBI) već dvanaesti put, u proteklih petnaest godina, dodijelio priznanje za Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

"Priznanje "Najbolja Banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi" za nas predstavlja kako čast tako i izazov da i dalje nastavimo pružati kvalitetne i prvoklasne proizvode i usluge diljem regiona. Također, nagrada odražava našu dobru stratešku poziciju i učinkovitost“, izjavio je generalni direktor RBI Johann Strobl. 

Za najbolje banke na svojim tržištima proglašene su i supsidijarne banke RBI u Rumuniji, Slovačkoj i Ukrajini, saopćeno je iz Raiffeisen banke. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Raiffeisen Bank - Počeo drugi val nagradne igre 'Transakcije broji i nagrade osvoji!'

RBI - Iznadprosječan ekonomski rast BiH u 2022. u uslovima ubrzane inflacije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana