Kultura     | 30.03.2018. 12:13 |

U ponedjeljak predstava 'Neće biti smak svijeta' u NP Mostar

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 30. ožujka (FENA) - U Studiju 64 na kamernoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u ponedjeljak, 2. travnja, s početkom u 20 sati bit će izvedena predstava "Neće biti smak svijeta" po tekstu i u režiji Adnana Lugonića.

 Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić (Maša), Dina Mušanović (Nina) i Šerif Aljić (Otac). Riječ je o intimnoj obiteljskoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti.

 Tekst Adnana Lugonića iz afiše predstave: "Ukucajte na Googlu 'smak svijeta' i sigurno ćete naći neku vijest koja vrlo pouzdano tvrdi kako će baš taj dan biti smak svijeta. Naći će se tu i izjava nekog znanstvenika koji će nam objasniti razloge tog kraja, a za one kojima je znanost strana i koji ne vjeruju znanstvenim mjerilima ni kada su u pitanju mnogo egzaktnije stvari, pronaći će se neko proročanstvo nekog davnog im pretka koji je u svojim bogomdanim vizijama vidio naš kraj na taj dan. (...) Pod okriljem tog smaka se dešava i ova drama, odnosno predstava. Čim je tu drama, znači da se likovi baš previše i osvrću na taj smak, već se bave sobom, kranje sebično, kao da će svijeta uvijek biti..."

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!