Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 01.04.2018. 19:55 |

Dva Smeča i dvije Bosne u finalu odbojkaškog doigravanja

FENA

TUZLA, 1. aprila (FENA) – Odbojkašice Smeča iz Lukavca i Smeča iz Širokog Brijega, te odbojkaši Bosne iz Kalesije i Bosne iz Sarajeva, plasirali su se u finale doigravanja za prvaka Superlige FBiH i plasman u Premijer ligu BiH.

Nakon pobjede od 3:0 u prvoj utakmici, odbojkašice lukavačkog Smeča danas su u uzvratnom susretu pobijedile ekipu Igmana također s 3:0.

U finalu će igrati s ekipom Smeč iz Širokog Brijega koja je oba susreta protiv Gračnice Fortex riješila u svoju korist identičnim rezultatom – 3:2.

U konkurenciji odbojkaša Bosna iz Kalesije slavila je protiv Ilijaša rezultatom 3:0, te je s ukupnim set omjerom 5:2 izborila finale.

Drugi finalista je ekipa Bosne iz Sarajeva koja je danas pobijedila tuzlansku Slobodu 3:0, čime je anulirana prednost Tuzlaka iz prve utakmice (3:0).

Presudio je treći set koji je Bosna riješila u svoju korist rezultatom 25:15 i tako su sa samo dva više osvojena poena izborili finale.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Odbojkašice BiH doputovale u Torinu, sutra protiv Rumunije

Odbojkašice BiH večeras protiv Hrvatske

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana