Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 12:11 |

Skupština KS-a sutra o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. marta (FENA) – Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, 4. aprila, bit će razmatran Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu će biti i informacije privremenog upravitelja KJKP “Gras" i  KJKP "Vodovod i kanalizacija", kao i prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o pečatu KS, kao i upotrebi grba i zastave KS.

Također će biti razmatran i projedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava, po hitnom postupku, te Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na nasljeđe i poklone.

Na dnevnom su pored ostalog i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, te Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba KS za 2018. godinu.

Kako je najavljeno iz Press službe KS, na istoj sjednici bit će podneseni izvještaji o radu Vlade KS za 2017. godinu, KJKP “Gras“ za 2016. godinu te o radu Odbora za žalbe javnosti za 2017. godinu.

U dnevni red sjednice uvrštena je i Informacija o počinjenim političkim ubistvima u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu sjednice će se naći i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Osnovne škole i Srednje škole "Maarif Primary School" i „Maarif Highschool", verifikacija odluka Odbora za dodjelu javnih priznanja KS, kao i program obilježavanja Dana KS od 2. - 9.maja ove godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana