Bosna i Hercegovina     | 02.04.2018. 16:59 |

Dvije osobe zadobile povrede u incidentu u prostorijama JP 'Ceste FBiH'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. aprila (FENA) - Dvije osobe su zadobile povrede u incidentu koji se danas dogodio u prostorijama JP "Ceste Federacije BiH".

Naime, Druga policijska uprava je u 11.15 sati obaviješena da je u ulici Terezije, općina Centar Sarajevo, u prostorijama JP "Ceste Federacije BiH", od NN osoba došlo do povređivanja i napada na dvije osobe.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su konstatovali da je fizički napadnut i povrijeđen T. D., rođen 1954. godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje su od ljekara konstatovane teške tjelesne povrede.

Povrijeđeni je prevezen na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Istovremeno, ubodom oštrim predmetom je provrijeđen i S. E., rođen 1980. godine, nastanjen u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je zadržan na opservaciji.

O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i pronalasku izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Prema operativnim saznanjima kojima u MUP-u raspolažu, poslovanje JP "Ceste FBiH" ne može se dovesti u vezu sa spomenutim događajem, saopćeno je iz MUPKS-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Na izraelsku ambasadu u Nizozemskoj bačen 'predmet u plamenu'

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom