Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 02.04.2018. 17:00 |

Umrla supruga Nelsona Mandele, bivšeg predsjednika Južnoafričke Republike

FENA Internet

JOHANESBURG, 2. aprila (FENA) - Winnie Mandela, južnoafrička aktivistica protiv aparthejda i supruga Nelsona Mandele, bivšeg predsjednika Južnoafričke republike umrla je u 81. godini, objavio je BBC.

Supružnici Mandela su bili simbol otpora protiv aparthejda skoro tri decenije. No, u kasnijim godinama njen imidž politički imidž je izblijedio. Portparol porodice Victor Dlamini je rekao da je umrla nakon duge bolesti.

- Od početka godine je nekoliko puta bila u bolnici. Otišla je u miru u ranim satima ponedeljka okružena porodicom i najbližim - preneseno je.

Winnie Mandela je bila socijalni radnik kada je upoznala budućeg supruga s kojim je bila u braku 38 godina. Razveli su se 1996. godine, ali je ona zadržala prezime i kontakt s bivšim predsjednikom.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Umrla Vera Svoboda

Preminuo britanski finansijer Jacob Rothschild

Julija Navaljnaja sastala se s Blinkenom, tvrdi da Putin 'neće proći nekažnjeno'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana