Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 02.04.2018. 18:11 |

Najmanje 15 poginulih u sukobima u Nigeriji

FENA Internet

MAIDUGURI, 2. aprila (FENA) - Najmanje 15 osoba je ubijeno, a 83 ranjeno u napadu pripadnika organizacije Boko Haram u nigerijskom gradu Maiduguri, rekao je vojni portparol, prenosi Reuters.

Ovo je najkrvaviji napad od kada je vlada saopćila da je u pregovorima s militantnom grupom koja godinama vodi pobunu i široj regiji.

Kako je rečeno, došlo je do sukoba vladinih snaga i pripadnika terorističke organizacije koji su pokuašli ući u grad. Do sada je tokom devet godina pobune ubijeno više od 20.000 ljudi.

- Do sada je 15 osoba proglašeno mrtvima, a 83 je ranjeno. Ima i teže povrijeđenih. 13 militana je poginulo od čega su se sedmorica raznijela eksplozivom - prenio je vojni zvaničnik Onyema Nwachukwu. Teroristi su napali lokalno stanovništvo nakon što su ih potisnuli vladini vojnici.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

U napadu militanata Boko Harama u Nigeriji najmanje 40 ubijenih

Militanti povezani s 'Islamskom državom' ubili 17 ljudi u Nigeriji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'