Najave     | 03.04.2018. 14:47 |

Obilježavanje godišnjice Specijalne jedinice Odreda 'Bosna'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - U organizaciji Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“ bit će  obilježena 26. godišnjica formiranja ratne Specijalne jedinice MUP-a RBiH, odnosno Dan Jedinice.

Preživjeli bosanski specijalci, okupljeni u Udruženju koje njeguje časnu tradiciju Jedinice i čuva sjećanje na šehide i poginule bosanske specijalce, ove će godine organizirati nekoliko događaja kojima će odati poštovanje saborcima, koji su se nesebično žrtvovali u odbrani BiH i njenog glavnog grada.

Kako je programom obilježavanja godišnjice Jedinice planirano, sutra će delegacija Udruženja veterana posjetiti Osnovnu školu u Vogošći koja nosi ime Mirsada Prnjavorca, poginulog specijalca, odati mu počast i položiti cvijeće.

Istog dana, delegacija Udruženja će pohoditi Igman i položiti cvijeće na Spomen-parku bosanskim specijalcima.

Za četvrtak, 5. aprila, planirano je da delegacija Udruženja veterana, šehidskih i porodica poginulih specijalaca i preživjeli specijalci obiđu mezare i grobove saboraca u Sarajevu.

U sklopu obilježavanja Dana jedinice delegacije Udruženja vetarana će posjetiti mezarja u Zenici, Livnu i Mostaru i odati počast saborcima.

U četvrtak, 5. aprila, u sarajevskom Domu policije bit će upriličena centralna svečanost - Veče specijalaca za preživjele specijalce.

U petak, 6. aprila, članovi Udruženja veterana će obići Memorijalni centar Potočari u Srebrenici, te položiti cvijeće i odati počast žrtvama genocida.

Svi prijatelji, članovi porodica i preživjeli specijalci mogu se u Udruženju svakim radnim danom i na telefon 033 206-450 informirati o svim planiranim sadržajima u sklopu obilježavanja 26. godišnjice Jedinice, saopćeno je iz Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Obilježena peta godišnjica ubistva policijskog službenika FUP-a Mahira Begića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo