Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 16:17 |

Izgraditi spomenik pripadnicima Odreda 'Bosna'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Tokom današnjeg susreta načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžada Ajnadžića i pripadnika Udruženja veterana Odreda policije "Bosna" dogovoreni su konkretni koraci za izgradnju spomen-obilježja poginulim pripadnicima ovog odreda.

Kada je u pitanju izgradnja ovog spomenika potrebno je poštovani Zakon o građevinskom zemljištu te je danas dogovoreno da se urbanistička saglasnost prebaci sa Udruženja na Grad Sarajevo, čime bi bila riješena sporna pitanja i omogućena realizacija ovog projekta.

- Kada Gradska uprava podnese zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju spomen-obilježja, administracija Općine Centar će u najkraćem roku izdati novo odobrenje, nakon čega možemo započeti proceduru izdavanja građevinske dozvole - pojasnio je Ajnadžić.  

Uposlenici Službe za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Centar su već označili lokaciju na kojoj je planirana izgradnja spomen-obilježja poginulim specijalcima.

Predsjednik Udruženja veterani Odreda policije "Bosna" Muris Bukva kazao je da je izgradnjom ovog spomenika cilj budućim generacijama ostaviti trajno sjećanje na hrabru borbu članova ovog odreda.

Vijećnici Općinskog vijeća Centar Sarajevo trebali bi na narednoj sjednici biti upoznati sa Informacijom o izgradnji spomen-obilježja bosanskim specijalcima na lokalitetu parka Druge gimnazije, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pripadnici Specijalne jedinice Odreda policije 'Bosna' dobit će svoj spomenik

Otkriven Spomenik civilnim žrtvama rata u Brčkom

U Čitluku otkriven spomenik za jedanaest stradalih učenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo