Bosna i Hercegovina     | 03.04.2018. 20:25 |

Članovi Predsjedništva BiH primili delegaciju Upravnog odbora BHRT-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. aprila (FENA) - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine primili su danas delegaciju Upravnog odbora BHRT-a, a razgovarano je o statusu i trenutnoj situaciji u Javnom RTV servisu BiH. 

Upravni odbor je izvijestio članove Predsjedništva BiH o trenutnoj situaciji u Javnom servisu, s posebnim akcentom na finansijske probleme.

Istaknuto je da se nepoštivanje Zakona o Javnom RTV servisu BiH negativno odražava  na finansijsko poslovanje i status Javnog RTV servisa BiH, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Članovi Upravnog odbora su upoznali članove Predsjedništva BiH s budućim aktivnostima i planovima koji se odnose na novu organizaciju i multimedijalni koncept Javnog RTV servisa BiH.

Članovi Predsjedništva BiH iskazali su podršku profesionalnom radu i sistemskom rješenju u pogledu finansiranja Javnog RTV servisa BiH.

Uime Upravnog odbora BHRT-a sa članovima Predsjedništva BiH razgovarali su predsjedavajuća Odbora Dejana Radovanović-Šarenac, te članovi Zoran Krešić, Mufid Memija i Ljubomir Zuber.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta