Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 15:55 |

U tri kantona uhapšeno više od 30 osoba zbog droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su, nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, započeli realizaciju zajedničke operativne akcije kodnog naziva "Limit" na području Federacije BiH, a u vezi s krivičnim djelom "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Tokom današnjih aktivnosti, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, u toku su pretresi na 31 lokaciji na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te je lišeno slobode više od 30 osoba.

Provodeći navedene aktivnosti, dosad je pronađeno i privremeno oduzeto oko četiri kilograma različitih opojnih droga, i to "spid", "cannabis sativa L", "heroin", "kokain" i druge, te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za automobil, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom. 

Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti na realizaciji akcije se nastavljaju, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Šefovi Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga u FBiH održali sastanak u Sarajevu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta