Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 16:19 |

Kabinet gradonačelnika Zenice podnio prijavu protiv Ministarstva finasija FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Kabinet gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića dostavio je Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo prijavu krivičnog djela protiv odgovornih osoba u Federalnom ministarstvu finansija.

Kako se navodi u saopćenju, Grad Zenica je u postupku pribavljanja relevantnih informacija o postupanju ovlaštenih osoba Federalnog ministarstva finansija došao do saznanja da nisu poduzete potrebne pravne radnje u drugostepenim postupcima rješavanja o žalbama pravnih osoba koja se bave pružanjem usluga igara na sreću.

- Ministarstvo finansija FBiH kao drugostepeni organ duže vrijeme ne poštuje propisane rokove za rješavanje po žalbama, čime se nanosi direktna šteta Budžetu Grada Zenica, s obzirom da je riječ o izvornim budžetskim prihodima Grada Zenica - rečeno je u saopćenju.

Podsjećaju da je Gradsko vijeće Zenica na sjednici održanoj 28. decembra 2016. godine donijelo Odluku o izmjenama Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica te da je Porezna uprava FBiH - Kantonalni ured Zenica, Porezna ispostava Zenica u skladu s tom Odlukom, postupajući u okviru svojih ovlaštenja, sačinila i podnijela porezne prijave komunalne takse uime poreznih obveznika pravnim osobama koje se bave pružanjem usluga igara na sreću, a koji nisu podnijeli prijave i koji prijave nisu podnijeli u propisanim iznosima.

Ističu da su na ove prijave porezni obveznici podnijeli žalbe koje su dostavljene Federalnom ministarstvu finansija kao drugostepenom organu na postupanje te da Federalno ministarstvo finansija nije u zakonskom roku riješilo ni jednu žalbu, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Zenice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Podrška Grada Zenice obnovi i ovogodišnjoj organizaciji 26. sajma ZEPS

Katolički školski centar bio domaćin 1. susreta malih maturanata Grada Zenica

Potpisan ugovor za izgradnju Centra za srce u krugu Kantonalne bolnice Zenica

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'