Bosna i Hercegovina     | 04.04.2018. 17:03 |

PSBiH - Održana sjednica Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. aprila (FENA) - Na 45. sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine usvojen je izvještaj o radu Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH.

Prihvaćen je Prijedlog državne strategije za nadzor nad opojnim drogama, sprečavanje i suzbijanje zloupotrebe opojnih droga u BiH za period 2018. - 2023. godina.

Primljena je k znanju Informacija o provođenju Plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima BiH po pitanju izbjegličke krize u regiji i Evropskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine upoznali su se sa sadržajem Analize o usklađenosti pravnih propisa u domenu kibernetičke bezbjednosti u BiH.

Zajednička komisija nije prihvatila Kvartalni izvještaj o aktivnostima preduzetim za aktiviranje NATO-ovog Akcionog plana za članstvo (MAP).

K znanju su primljene sljedeće informacije o aktivnostima Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH: Informacija o učešću članova Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH u radu Regionalne konferencije o vanrednim situacijama, Beograd, 7. i 8. decembra 2017., Informacija o učešću predsjedavajućeg Zajedničke komisije Sifeta Podžića u radu 10. parlamentarnog sigurnosno - obavještajnog foruma, Vašington, 6. i 7. decembra 2017., Informacija o učešću predsjedavajućeg Zajedničke komisije Sifeta Podžića u radu 10. godišnje pregledne konferencije o poštivanju bezbjednosnih obaveza BiH prema OEBS-u i Ujedinjenim nacijama, Jahorina, 27. i 28. novembra 2017., Informacija o učešću u realizaciji 13. osnovnog kursa iz oblasti sigurnosne politike BiH, Sarajevo, 12. decembra 2017. godine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Radmanović: Neka Uskrs probudi nadu u svima nama i podstakne nas na plemenitost

Ademović: Uvjeren sam da će nas Uskrs nadahnuti da zajedno tragamo za boljom budućnosti

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom