Sport     | 05.04.2018. 12:03 |

Mladi košarkaši iz regiona dolaze na Šestoaprilski turnir grada Sarajeva

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 5. aprila (FENA) – Košarkaški klub Koš organizuje 11. međunarodni „BH Telecom Šestoaprilski turnir u košarci“, povodom obilježavanja Dana grada Sarajeva.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije naglasio direktor turnira Admir Jašarević, ovogodišnji turnir će biti najmasovniji i najkvalitetniji do sada.

- Na turniru će učestvovati 24 ekipe podijeljene u četiri starosne kategorije – mini basket, pioniri, kadeti i juniori.  Imat ćemo dosta kvalitetnih ekipa, među kojima reprezentacije BiH i Makedonije do 18 godina, zatim podgoričku Budućnost, Zadar, Cedevitu, Dubrovnik i Kvarner – rekao je Jašarević.

Dodaje da će i ove godine u okviru turnira biti održana FIBA klinika za sudije, kojoj će prisustvovati najveći sudijski talenti Evrope.

Predsjednica KK Koš Šejla Bukva ističe da je turnir uvršten u kalendar značajnih manifestacija koje se organiziraju povodom Dana grada Sarajeva, što organizatorima omogućuje da svake godine podignu ovu sportsku manifestaciju na veći nivo.

Uime Grada Sarajeva obratio se Nedžad Fazlija, koji podsjeća da Gradska uprave ove godine priprema bogat kulturno – sportski program.

- Organizujemo bogat program s velikim brojem međunarodnih događaja, a centralna manifestacije bit će otvaranje sarajevske žičare. Nadamo se da ćemo iz narednih budžeta moći izdvojiti više za kulturu i sport, a sigurno je da ćemo uvijek podržavati ovakve manifestacije – rekao je Fazlija.

Turnir će biti otvoren 6. aprila u 17.45 sati, a završit će 8. aprila. Utakmice će biti igrane u KSC Skenderija a ulaz je besplatan.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana