Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 06.04.2018. 14:32 |

Rukomet - Igraju s Neretvom, misle na Goražde

FENA

TUZLA, 6. aprila (FENA) - Rukometašice Jedinstva AtlasRelax u 18. kolu Premijer lige BiH dočekuju ekipu Neretve iz Jablanice i najavljuju 13. pobjedu u nizu. Neporažene su od kraja novembra prošle godine, pa je logično da protiv posljednjeplasirane ekipe prvenstva očekuju trijumf.

Pivot Matea Šumelj vjeruje da će nakon serije teških utakmica subotnji duel biti donekle „relaksirajući“.

- Poslije teške utakmice u Dubici sada nas očekuje lakši susret, tako da pobjeda neće doći u pitanje. Pružit će se prilika mlađim igračicama da dobiju veću minutažu, da se neke od nas odmore za četvrtfinalnu kup utakmicu protiv Goražda koja se igra u srijedu. Ljudi iz UO izmirili su sve obaveze prema igračicama, tako da nema razloga da ne odigramo kako treba i ostvarimo novu pobjedu - izjavila je za Fenu pivot Matea Šumelj.

Trener Tuzlanki Elmir Grabčanović kaže da su obaveze prema igračicama izmirene oko 50 posto, a očekuju se sredstva i za ostatak dugovanja.

- Navodno bi Sportski savez Grada trebao danas prebaciti novac za isplatu drugog dijela obaveza, ali to nije moja nadležnost. Kao trener, mogu najaviti pobjedu protiv Neretve, mada ću par igračica odmoriti za susret u Kupu BiH protiv Goražda, dok će priliku ponovo dobiti naše juniorke - najavio je Grabčanović.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax - Neretva igra se sutra od 15 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!