Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 15:50 |

Podignuta još jedna optužnica u predmetu 'Pravda'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo je novu optužnicu u predmetu “Pravda”, koja Sejdu Filipović tereti za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i pranje novca.

Prema navodima optužnice koja je proslijeđena na potvrđivanje, Filipović se tereti da je od početka 2009. do kraja 2016. godine, u sklopu organizovane grupe kojom je rukovodio Alija Delimustafić, sudjelovala u fingiranim parničnim postupcima pred sarajevskim Općinskim sudom i prevarom zaključivala ugovore o kupoprodaji nekretnina na području Sarajeva.

Kantonalni sud je prije nekoliko mjeseci potvrdio optužnicu koja Delimustafića i još 37 osoba te sedam firmi tereti za organizirani kriminal, zloupotrebe položaja ili ovlasti, povrede zakona od sudije, pranje novca, krivotvorenje isprave, prevaru i pomoć počiniocu nakon izvršenog djela.

Delimustafić se tereti da je organizirao grupu koja je, između ostalog, nezakonito knjižila i preprodavala nekretnine uglavnom umrlih osoba na području Kantona Sarajevo, a počinjenjem djela, kako su naveli u Tužilaštvu, optuženi su stekli protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od deset miliona maraka, javio je BIRN BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tužilaštvo KS predložilo jednomjesečni pritvor osumnjičenom Delaliću

Tužilaštvo KS zatražilo određivanje pritvora Amiru Pašiću, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti

Potvrđena optužnica protiv Senaida Memića i drugih

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo